Zoutelande

Zoutelande is een gezellig dorp op het mooie schiereiland Walcheren in de provincie Zeeland. Dit deel van Walcheren heeft stranden op het zuiden en daardoor de meeste zonuren van Nederland per jaar. Het weer in Zoutelande is, volgens de metingen van een onafhankelijk landelijk weerbureau, gemiddeld genomen beter dan in de rest van Nederland. Door de gunstige ligging is de gemiddelde temperatuur in Zoutelande altijd een paar graden hoger dan in andere kustplaatsen.

Hierdoor wordt er ook wel gesproken over ‘de Zeeuwse Riviera’. Van oudsher is Zoutelande een boerendorp. Landbouw en de daarbij behorende activiteiten waren de belangrijkste economische activiteit. Sinds ongeveer het midden van de 19e eeuw is dit karakter, door de toenemende vraag naar strandrecreatie, geleidelijk aan verschoven. Nu is het een gezellige familiebadplaats met diverse terrassen, restaurants en winkeltjes. Eén van de beste badplaatsen van Nederland.

Het strand van Zoutelande heeft een lengte (afstand) van vijf kilometer en wordt beschermd door de hoogste duinen van de omgeving. Verder er is een unieke promenade, ook wel de ‘boulevard’ genoemd. Het strand is bekroond met  een ‘Blauwe Vlag’. Dit wil zeggen dat het strand schoon en hygiënisch is en dat er veel faciliteiten zoals douches, toiletten, kleedhokjes en eerste hulpposten aanwezig zijn. Het is zelfs mogelijk om met de rolstoel of kinderwagen het strand op te gaan.
De directe omgeving van Zoutelande is uitermate geschikt voor wandelingen en fietstochten. Met name het gebied langs de duinen is de moeite waard. Dit is een prachtig natuurgebied met pittoreske dorpjes, boerderijen, velden  en smalle polderwegen. Door deze regio, ook wel ‘de tuin van Walcheren’ genoemd, lopen verschillende fietsroutes en een wandelpad. Kortom meer dan genoeg sportieve mogelijkheden om van de schoonheid te genieten.

Naast de prachtige, schone stranden, de indrukwekkende duinen en het rustige polder landschap zijn er in de zomer verschillende attracties, evenementen en zomermarkten in Zoutelande en de nabije omgeving. 

Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van de provincie Zeeland en heeft een rijk verleden. Dit dan ook nog steeds zichtbaar.
Middelburg is ontstaan in de 9e eeuw, toen de Vikingen Europa introkken. Om het eiland Walcheren tegen indringers te beschermen werd er een ringwalburg opgeworpen. Nadat de dreiging van landveroveraars voorbij was, begon de burcht te profiteren van de gunstige ligging aan het water en ontwikkelde zich tot handelscentrum. Omdat deze burcht de middelste burcht van Walcheren was, kreeg de stad de naam Middelburg.

Ten tijde van de VOC was Middelburg, na Amsterdam, de belangrijkste stad van Nederland. In 200 jaar tijd werden er ruim 300 nieuwe schepen gebouwd op de scheepswerven. Deze schepen vertrokken naar Azië om handel te drijven in o.a. specerijen, textiel en porselein. In het centrum van Middelburg zijn nog steeds panden te zien die herinneren aan deze gouden periode.

Na een bombardement in 1940 waarbij in een verwoestende brand veel van de stad verloren ging, is Middelburg weer opgebouwd in traditionele stijl. Naast historische monumenten is moderne architectuur ook ruim aanwezig. Middelburg is echt een stad met een eigen karakter. Er zijn intieme pleintjes, leuke straatjes, gezellige terrasjes en naast de grote winkelketens vind je er ook bijzondere boetiekjes, galeries en kunsthandels.

Vlissingen

Aan de oevers van de Westerschelde ligt Vlissingen, een stad met een maritiem heden en verleden. Breng een bezoek aan Vlissingen om lekker uit te waaien aan de langste zeeboulevard van Nederland, waar je de voorbijvarende schepen bijna kunt aanraken! Op de boulevard is genoeg te beleven. Aan de ene kant van de boulevard sta je oog in oog met zeeheld Michiel de Ruijter, aan de andere kant hoor je de klanken van het windorgel. In het midden bieden terrassen, hotels en restaurants de nodige ontspanning.

Om Vlissingen en de maritieme geschiedenis van Zeeland beter te leren kennen is een bezoek aan het MuZEEum een aanrader. Het MuZEEum is onder andere gevestigd in het Lampsinshuis. Uniek aan het Lampsinshuis is het uitkijktorentje. In de 17e eeuw zag reder Cornelis Lampsins hier zijn schepen vertrekken en aankomen. Nu kun je er nog steeds genieten van een prachtig uitzicht op zee.

Een mooi uitzicht op zee heb je ook vanuit het kraaiennest, onderdeel van het Arsenaal. Dit maritieme attractiecentrum staat volledig in het teken van piraten en zeedieren. Ideaal voor een dagje uit met het gezin.

Domburg

Het stadje Domburg is de oudste badplaats aan de Walcherse kust. In het begin van de 20e eeuw kwamen er veel kunstenaars naar Domburg om inspiratie op te doen. Piet Mondriaan en Jan Toorop zijn de bekendste. Het centrum kent veel gezellige terrasjes, restaurantjes en winkeltjes. Het mooiste uitzicht over Domburg, strand, zee en omgeving krijg je vanaf de Hoge Hil. Vanuit het dorp loop je links de duinen op om de hoge Hil te bereiken.

Veere

Veere was eens een machtige handelsstad aan het Veerse gat. Nu is Veere een prachtig stadje aan het Veerse meer. De rijk beladen schepen uit Schotland hebben plaats gemaakt voor jachten in de havens. De pakhuizen en oude straatjes waar je heerlijk kunt ronddwalen herinneren nog aan de glorietijd van dit stadje. In Veere vind je veel authentieke winkeltjes, diverse kledingzaken en cadeau- en souvenir winkeltjes. Een wandeling door de oude straatjes is al uniek.

 • Reserveringsaanvraag

  Kies a.u.b. welk duinhuisje
  Ongeldige datum
  Ongeldige invoer
  Vul a.u.b. uw naam in.
  Val a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
  Val a.u.b. uw email adres in.
  Ongeldige invoer.
   

  Hoe werkt het?

  Vul de gewenste datum en gegevens in. Na uw reservering nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op voor de verdere afhandeling.

  *Let op! uw boeking is pas definitief wanneer de eerste aanbetaling binnen is.

   


Duinhuis Zoutelande  -  Contact  -  +31(0)642358550  -  Algemene Voorwaarwaarde